Anikó Szalon

Érezd magad elbűvölő menyasszonynak!

A békéscsabai Anikó Szalon hazánkban is egyedülálló, mivel a világmárkák ruhái mellett a tulajdonos, Fehér Anikó által tervezett ruhakölteményekből is választhatsz. Ha nagyot álmodnál, bízd rá Anikó három évtizedes szakmai tapasztalatára a teljesen egyedi, személyre szabott ruhádat.

Sokszínű emberek, sokszínű irányzatok

Ahogy az emberek, úgy a menyasszonyi ruha trendek is sokszínűek. Ez egyrészt a meghatározó divatirányzatokból és ruhatervezők egyéniségéből adódik, de az eltérő élethelyzetek és lehetőségek is befolyásolják egy-egy ruha megtervezését. Hiszen egy erdei, vagy tengerparti esküvőre, egy nagyvárosi polgári illetve egy monumentális egyházi szertartáshoz is más-más stílusú ruha illik. – Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy a menyasszony egyéniségét tükrözze a választott ruha! Az ő öltözékével, az esetek nagytöbbségében, a vőlegény öltönyének stílusa is összhangban legyen, és mindez illeszkedjen az általuk választott helyszín adottságaihoz. Hiszen az egész esküvő stílusa, a hely és a dekoráció megválasztása is az ő egyéniségüket mutatja – emelte ki Fehér Anikó. 

Néhány irányvonalat azért meghatározhatunk. – A minimalista stílustól a nagy barokkos ruhákig tulajdonképpen minden elképzelhető. Jelenleg nagyon kedvelem és szeretnék sok olyan, számomra izgalmas ruhát készíteni, amiben megjelennek a puffos ujjak, a pliszírozott elemek, vagy a masnik. Ezek a 80-as évekbeli stílusjegyek rendkívül nőies megjelenést biztosítanak viselőjüknek, ugyanakkor azt gondolom, hogy közel 3 év szükséges ahhoz, hogy az általános esküvői divatban is elfogadottak legyenek ezek a díszítő elemek, szabásvonalak – vázolta fel a jövő irányzatait a tervező. 

Az általános trend továbbra is a sokarcú, változatos csipke. Abszolút népszerűnek számít a tört fehér, ami a természetességet és az igazi eleganciát képviseli, hiszen a valódi hernyóselyem is ilyen színű. Emellett a pasztell, a picit rózsaszínes, és nudeos árnyalatok is egyre többször jelennek meg a menyasszonyi divatban.

Vidéki szalon, de akár new yorki menyasszonynak is érezheted magad

Fehér Anikó szerint sokszor a próba során derül ki, hogy egy saját tervezésű vagy egy világcég ruhája lesz-e a befutó. – Egy nagy márka mögött álló óriási infrastruktúrával, profizmussal a new yorki, barcelonai és a magyarországi menyasszony is garantáltan ugyanazt a ruhát fogja kapni, és érezheti magát úgy, mint egy manöken a magazinban.  Az egyedi, személyre szabottan készített ruhánál a hölgy alkatát, kívánságát figyelembe véve születhet meg egy ruha, amiben garantáltan jól fogja érezni magát – vázolta fel a lehetőségeket az Anikó Szalon vezetője.

A békéscsabai tervező szerint egy hagyományos magyar lakodalomba olyan ruhát érdemes választani, amiben kényelmesen lehet mozogni. A tapasztalatai szerint népszerűek a minimalista stílusra jellemző szabásvonalak is, az egyenes, egyszerű szoknyák, amiket apró díszítőelemekkel egészítenek ki. Nagy divat még a lágy, szellő fútta stílus, a lágy tüllből, sifonból készült, szinte repülős szoknyák. Jellemző mostanában a dekoratív hátrész, legyen szó akár egy mélyen dekoltált, vagy finom gombsorral díszített,  egészen zárt megoldásról is. 

Tervezz előre, kérj időpontot

Egy menyasszony az első próba alkalmával 2-2,5, esetenként 3 órát is a szalonban tölt. Ezért mindenképp kérjetek időpontot, és számítsatok rá, hogy a hétvégék hamar betelnek. Mivel mindig az egész szezonra választanak ruhát a hölgyek, már októberben elindul a foglalási időszak. Érdemes tehát előre gondolkozni, nehogy lemaradj a potenciálisan megfelelő ruhákról. 

– A próbára 2-3 kísérőt tartok ideálisnak, így a figyelem még teljes mértékben a menyasszonyon lesz. Érdemes fehér vagy testszínű melltartót felvenni, és minél kevesebb sminkben érkezni, nehogy a rúzs vagy erőteljes alapozó nyomot hagyjon a próbált ruhákon. Sokszor kérdés, hogy hozzanak-e cipőt, de az első próbára ez nem szükséges. Mindig figyelünk rá, hogy a választott ruha hosszát esztétikusan lehessen majd a cipőhöz alakítani – fejezte be Fehér Anikó, a békéscsabai Anikó Szalon vezetője. 

A legtöbb menyasszonyi ruha szalonban, így a békéscsabai Anikó Szalonban is lehetőség van a bérlésre, de vannak darabok, amiket akár meg is vásárolhatsz. A menyasszonyi mellett pedig menyecske ruhákat is választhatsz magadnak. 

admin

No Comments

Leave a reply